Централният нападател на ЦСКА  Дюкенс Назон говори ексклузивно за предаването

...
Централният нападател на ЦСКА  Дюкенс Назон говори ексклузивно за предаването
Коментари Харесай

Дюкенс Назон: Левски категорично не са по-добри от ЦСКА, феновете им, които ни обиждаха са глупави

Централният нападател на ЦСКА  Дюкенс Назон приказва извънредно за предаването " Код Спорт " по " Ринг ". Наричат го Хаитянския звяр, рекордьор е за карибската страна, като единствения състезател с пет гола в един мач за националния отбор. Преди да дебаркира на " Армията ", натрупва опит, играейки футбол в разнообразни страни - Франция, Англия, Белгия, Шотландия и Индия. Предлагаме акценти от изявлението с Дюкенс Назон:

- Какво мислите за сезона на ЦСКА до момента?

- Можехме да се представим и по-добре в шампионата. За Лигата на конференциите съм доста печален. Имахме преимущество от първия мач против " Базел ". Но по този начин е във футбола. Лесно е в този момент да кажа, че не трябваше да губим по този метод. Но по този начин се случи. Трябваше да се борим повече в Швейцария. Понякога 99 % не са задоволителни, трябват 100 %, с цел да се класираш напред в подобен мач. В шампионата сме добре. Например загубихме от " Левски ", само че това не беше въпрос на качество. Те не са по-добри от нас. Наистина не са. Беше повече дуел на себераздаване и на борба. Който желае да завоюва такова дерби, би трябвало да покаже повече темперамент. За мен в ЦСКА има доста качество. " Левски " обаче искаше повече да победи. Виждаше се на терена. На нас ни липсваше малко темперамент. Трябваше да играем нашата игра, да не се срамим, както се споделя. Трябваше да сме по-агресивни. Това е.
 Съни Дяков: В ЦСКА са засегнати след загубата от Левски, само че това е техен проблем
Съни Дяков: В ЦСКА са засегнати след загубата от Левски, само че това е техен проблем

" Ние сме Пирин и би трябвало да бием на всички места "

- Какви са вашите цели в ЦСКА за сезона?

- На първо място да се наложа в титулярния състав и да оказвам помощ на тима с това, което умея. Като нападател желая да въвеждам доста голове. Това е фантазията ми. И, несъмнено, да стана първенец. Това би било най-голямата изпълнена фантазия както за клуба, по този начин и за мен.

- Вече се запознахте с Христо Стоичков, най-голямата легенда на България и ЦСКА, както и съсобственик в клуба. Какво мислите за него? Той ви посети в Панчарево.

- Той е футболна история. Носител на " Златната топка ". Не всеки ден можеш да срещнеш подобен човек. Когато Стоичков приказва, би трябвало да слушаш деликатно. Той е играл футбол доста повече от всички нас. Имам голямо почитание към него. Беше изключителна привилегия и чест да пристигна при нас и да ни приказва преди мача с " Левски ". Показа ни поддръжка и искаше да ни даде от силата си.

- Каква е разликата сред Саша Илич и предходните ви треньори? Имал ли сте сръбски ментор?

- Никога. Илич е доста прочувствен. Много добър треньор. Най-вече ми харесва, че упорства да играем офанзивно. Когато си нападател, би трябвало да внимаваш какво се случва пред теб. А не зад теб. Халфовете би трябвало да гледат какво става пред тях. Същото се отнася и за бранителите. И Илич ни кара непрестанно да гледаме напред.

- Благодарение на Хаити се срещнахте с Лионел Меси. Бихте ли ни разказали какво стана?

- Играх против Аржентина и Меси на стадион " Бонбонера " в другарски мач. Беше полуда, необикновено чувство. Когато излязохме на терена, всички чакахме Меси, с цел да му желаяме фланелката след края на мача. И беше неописуемо. Когато Меси се появи, все едно слънцето изгря. Аржентина ни победи с 4:0, а Лео вкара три гола и даде една асистенция. Той е друго, извънземно равнище. И да ви опиша за какво ми даде фланелката. Преди мач капитаните всекидневно се здрависват и приказват със съдиите. Точно в този мач този обред не се случи...Не знам за какво. Нашият капитан ми сподели, че ще изиска фланелката на Меси. Но добре, че не се здрависаха преди мача. След това излязохме на терена и всички си направихме обща фотография. Веднага след нея на испански го попитах дали след мача ще ми даде фланелката. Меси незабавно се съгласи, даже си поговори с мен. Казах му, че имам другари, които са доста близки на Осман Дембеле. И той незабавно се съгласи да ми я даде.

- Расизмът е голям проблем в международния футбол. Бил ли сте жертва?

- Да. За първи път ми се случи в Индия. Там имаше един бразилец, който ме обиди и се изплю в лицето ми. А в този момент ми се случи и на мача с " Левски ". Феновете не стопираха да ме наскърбяват расистки. Много е обидно. От години се борим с този проблем, доста неща се трансформираха, само че ето, че продължава.

- Какво бихте споделили на почитателите на " Левски ", които ви обиждаха, и на всички други по света, които вършат това?

- Глупаво е! В Левски също има тъмнокожи футболисти. Но нас обиждаха. Нищо не трансформира този факт. Според мен по този метод те обиждаха и техните футболисти. Глупави хора. Въобще всички расисти са простаци. Те не са нищо повече от нас. Всички сме идентични.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР